Netikėti šašlykų marinatai: Gruzija, Armėnija, Iranas, Uzbekistanas, Kazachstanas ir Mongolija

Gruzija:

  • Tkemali padažas: Klasikinis gruzinų marinatas, suteikiantis mėsai rūgštumo ir aštrumo.
  • Raudonasis vynas: Suteikia mėsai sodraus skonio ir spalvos.
  • Granatų sultys: Rūgštus ir aromatingas marinatas, suteikiantis mėsai ypatingą skonį.
  • Mineralinis vanduo: Minkština mėsą ir suteikia jai sultingumo.

Armėnija:

  • Matsoni jogurtas: Tradicinis armėnų jogurtas, suteikiantis mėsai švelnumo ir kremiškumo.
  • Citrinų sultys: Klasikinis marinatas, suteikiantis mėsai gaivumo ir minkštumo.
  • Vyno actas: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
  • Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.

Iranas:

  • Jogurtas: Suteikia mėsai švelnumo ir minkštumo.
  • Svogūnai: Marinuoti svogūnai suteikia mėsai sultingumo ir skonio.
  • Šafranas: Prabangus prieskonis, suteikiantis mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
  • Sumac: Rūgštus prieskonis, suteikiantis mėsai ypatingą skonį.

Uzbekistanas:

  • Actas: Suteikia mėsai minkštumo ir skonio.
  • Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.
  • Žolelės: Mėtos, petražolės ir bazilikai suteikia mėsai aromato.
  • Pomidorai: Suteikia mėsai sultingumo ir skonio.

Kazachstanas:

  • Kumysas: Fermentuotas kumelių pieno gėrimas, suteikiantis mėsai ypatingą skonį ir minkštumą.
  • Actas: Suteikia mėsai minkštumo ir skonio.
  • Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.
  • Žolelės: Mėtos, petražolės ir bazilikai suteikia mėsai aromato.

Mongolija:

  • Druska ir pipirai: Paprastas, bet veiksmingas marinatas, suteikiantis mėsai klasikinį skonį.
  • Sojos padažas: Suteikia mėsai sūraus ir umami skonio.
  • Česnakas: Suteikia mėsai aromato.
  • Imbieras: Suteikia mėsai aštrumo.

Netikėti marinatai:

  • Alus: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
  • Kava: Suteikia mėsai sodraus skonio ir spalvos.
  • Coca-Cola: Suteikia mėsai saldumo ir karamelizuoto skonio.
  • Arbatos lapai: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.

Pastabos:

  • Šie marinatai yra tik rekomendacijos. Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, kad rastumėte savo mėgstamiausią skonį.
  • Marinuodami mėsą, visada atkreipkite dėmesį į mėsos rūšį ir kepimo būdą.

Ar patarimas naudingas??

1 / 0

Apie autorių