Gruzija:
- Tkemali padažas: Klasikinis gruzinų marinatas, suteikiantis mėsai rūgštumo ir aštrumo.
- Raudonasis vynas: Suteikia mėsai sodraus skonio ir spalvos.
- Granatų sultys: Rūgštus ir aromatingas marinatas, suteikiantis mėsai ypatingą skonį.
- Mineralinis vanduo: Minkština mėsą ir suteikia jai sultingumo.
Armėnija:
- Matsoni jogurtas: Tradicinis armėnų jogurtas, suteikiantis mėsai švelnumo ir kremiškumo.
- Citrinų sultys: Klasikinis marinatas, suteikiantis mėsai gaivumo ir minkštumo.
- Vyno actas: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
- Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.
Iranas:
- Jogurtas: Suteikia mėsai švelnumo ir minkštumo.
- Svogūnai: Marinuoti svogūnai suteikia mėsai sultingumo ir skonio.
- Šafranas: Prabangus prieskonis, suteikiantis mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
- Sumac: Rūgštus prieskonis, suteikiantis mėsai ypatingą skonį.
Uzbekistanas:
- Actas: Suteikia mėsai minkštumo ir skonio.
- Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.
- Žolelės: Mėtos, petražolės ir bazilikai suteikia mėsai aromato.
- Pomidorai: Suteikia mėsai sultingumo ir skonio.
Kazachstanas:
- Kumysas: Fermentuotas kumelių pieno gėrimas, suteikiantis mėsai ypatingą skonį ir minkštumą.
- Actas: Suteikia mėsai minkštumo ir skonio.
- Spices: Dažniausiai naudojami kmynų, kalendrų, česnakų ir pipirų mišiniai.
- Žolelės: Mėtos, petražolės ir bazilikai suteikia mėsai aromato.
Mongolija:
- Druska ir pipirai: Paprastas, bet veiksmingas marinatas, suteikiantis mėsai klasikinį skonį.
- Sojos padažas: Suteikia mėsai sūraus ir umami skonio.
- Česnakas: Suteikia mėsai aromato.
- Imbieras: Suteikia mėsai aštrumo.
Netikėti marinatai:
- Alus: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
- Kava: Suteikia mėsai sodraus skonio ir spalvos.
- Coca-Cola: Suteikia mėsai saldumo ir karamelizuoto skonio.
- Arbatos lapai: Suteikia mėsai ypatingą skonį ir aromatą.
Pastabos:
- Šie marinatai yra tik rekomendacijos. Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, kad rastumėte savo mėgstamiausią skonį.
- Marinuodami mėsą, visada atkreipkite dėmesį į mėsos rūšį ir kepimo būdą.
Ar patarimas naudingas??
1 / 0