Gamybinė kortelė: Kebabai lavaše su padažu

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 lavašas
  • 100 g vištienos faršo
  • 1 šaukštas majonezo
  • 1 šaukštas grietinės
  • 1 skiltelė česnako
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • Salotos (pagal skonį)
  • Pomidorai (pagal skonį)
  • Agurkai (pagal skonį)
  • Raudonasis svogūnas (pagal skonį)

Paruošimas:

  1. Padažas: Sumaišykite majonezą, grietinę, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Kebabas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos faršą, kol jis taps paruduotas. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Surinkimas: Ant lavašo paskleiskite paruoštą padažą, ant viršaus dėkite keptą vištienos faršą, salotas, pomidorus, agurkus ir pjaustytą raudonąjį svogūną.
  4. Lavašą suvyniokite į ritinį ir perpjaukite per pusę.

Patarimai:

  • Vietoj vištienos faršo galite naudoti jautienos faršą arba kalakutienos faršą.
  • Padažui galite naudoti natūralų jogurtą vietoj grietinės.
  • Į lavašą galite dėti įvairių daržovių, pavyzdžiui, paprikų, morkų, petražolių.
  • Kebabus galite kepti grilyje, jei norite suteikti jiems dūmų skonio.

Kaina:

  • Lavašas: 0,50 €
  • Vištienos faršas: 1,00 €
  • Majonezas: 0,20 €
  • Grietinė: 0,20 €
  • Daržovės: 0,50 €

Iš viso: 2,40 €

Laikas:

  • Paruošimo laikas: 15 minučių
  • Kepimo laikas: 10 minučių

Porcijos:

  • 1 porcija

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Ieškome idealių patalpų maitinimo įstaigai Vilniuje: patarimai ir gudrybės