Ingredientai:
- 300 g farfale makaronų (galite naudoti ir kitokių formų makaronus)
- 200 g avinžirnių (konservuoti arba išvirti)
- 100 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų ir supjaustytų
- 3 šaukštai pesto padažo (galite naudoti tiek naminius, tiek pirktinius)
- 1 didelis česnako skiltelė, susmulkinta
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Parmezano sūrio drožlės (pasirinktinai)
- Švieži baziliko lapeliai papuošimui
Instrukcijos:
- Makaronų virimas:
- Dideliame puode užvirinkite pakankamai vandens, pasūdykite jį. Įvirkite farfale makaronus ir virkite pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas iki al dente būklės. Kai makaronai išviri, nusausinkite juos, išsaugodami šiek tiek virimo vandens.
- Avinžirnių ir džiovintų pomidorų ruošimas:
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pridėkite susmulkintą česnaką ir kepkite kelias minutes, kol jis taps aromatingas.
- Į keptuvę įdėkite avinžirnius ir džiovintus pomidorus, kepkite viską kartu keletą minučių, kol ingredientai įkais.
- Pesto ir makaronų derinimas:
- Sumaišykite makaronus su avinžirniais ir džiovintais pomidorais. Įmaišykite pesto padažą, gerai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų pesto. Jei reikia, praskieskite patiekalą šiek tiek makaronų virimo vandeniu.
- Patiekimas:
- Patiekite makaronus šiltus, pabarstykite parmezano sūrio drožlėmis ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.
Šis avinžirnių farfale su pesto ir džiovintais pomidorais patiekalas yra puikus būdas įtraukti daugiau baltymų į savo mitybą, mėgaujantis itališko skonio gama. Puiki alternatyva tiems, kurie ieško lengvai paruošiamų, bet turtingo skonio patiekalų!
Ar patarimas naudingas??
0 / 0