Itališka klasika su šiuolaikiškai – avinžirnių farfale su pesto ir džiovintais pomidorais.

potato fries on white ceramic plate

Ingredientai:

  • 300 g farfale makaronų (galite naudoti ir kitokių formų makaronus)
  • 200 g avinžirnių (konservuoti arba išvirti)
  • 100 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų ir supjaustytų
  • 3 šaukštai pesto padažo (galite naudoti tiek naminius, tiek pirktinius)
  • 1 didelis česnako skiltelė, susmulkinta
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Parmezano sūrio drožlės (pasirinktinai)
  • Švieži baziliko lapeliai papuošimui

Instrukcijos:

  1. Makaronų virimas:
    • Dideliame puode užvirinkite pakankamai vandens, pasūdykite jį. Įvirkite farfale makaronus ir virkite pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas iki al dente būklės. Kai makaronai išviri, nusausinkite juos, išsaugodami šiek tiek virimo vandens.
  2. Avinžirnių ir džiovintų pomidorų ruošimas:
    • Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pridėkite susmulkintą česnaką ir kepkite kelias minutes, kol jis taps aromatingas.
    • Į keptuvę įdėkite avinžirnius ir džiovintus pomidorus, kepkite viską kartu keletą minučių, kol ingredientai įkais.
  3. Pesto ir makaronų derinimas:
    • Sumaišykite makaronus su avinžirniais ir džiovintais pomidorais. Įmaišykite pesto padažą, gerai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų pesto. Jei reikia, praskieskite patiekalą šiek tiek makaronų virimo vandeniu.
  4. Patiekimas:
    • Patiekite makaronus šiltus, pabarstykite parmezano sūrio drožlėmis ir papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.

Šis avinžirnių farfale su pesto ir džiovintais pomidorais patiekalas yra puikus būdas įtraukti daugiau baltymų į savo mitybą, mėgaujantis itališko skonio gama. Puiki alternatyva tiems, kurie ieško lengvai paruošiamų, bet turtingo skonio patiekalų!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Kaip Marginti Kiausinius Velykoms: Išsamus Gidas