Kokoso pieno vištienos karis.

person holding white and black round ornament

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos gabalėliais
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
  • 1 raudonasis paprikas, supjaustytas juostelėmis
  • 400 ml kokoso pieno
  • 2 šaukštai raudonosios karinės pastos
  • 1 šaukštelis garam masalos
  • 1 šaukštelis ciberžolės
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių koriandro lapelių puošimui
  • Aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  1. Vištienos paruošimas: Įkaitinkite šiek tiek aliejaus didelėje keptuvėje arba karinėje keptuvėje. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie iškeps iš visų pusių ir įgaus gražią auksinę spalvą. Išimkite vištieną ir padėkite į šoną.
  2. Svogūno ir česnako apkepinimas: Tame pačiame puode pridėkite dar šiek tiek aliejaus, jei reikia, ir apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis taps skaidrus. Pridėkite smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kepkite dar kelias minutes.
  3. Kario pagrindo gamyba: Į puodą įmaišykite karinę pastą ir kepkite porą minučių, kad išsiskirtų aromatai. Tada suberkite prieskonių – garam masalą ir ciberžolę.
  4. Kario suformavimas: Į puodą pilkite kokoso pieną, įdėkite paruoštą vištieną ir paprikos juosteles. Sumaišykite ir leiskite viskam užvirinti. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol vištiena bus visiškai išvirusi ir padažas sutirštės, maždaug 20 minučių.
  5. Pabaigos akcentai: Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Prieš patiekiant, puoškite šviežiais koriandro lapeliais.
  6. Patiekimas: Patiekite šį gardų karį su virtais ryžiais arba indišku naan duonos kepiniais.

Mėgaukitės šiltu, aromatingu ir šiek tiek egzotišku patiekalu!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių