Pavadinimas: Kokybiškas senovinio recepto šašlykas
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės (be kaulo ir riebalų)
- 2 svogūnai
- 1 citrina
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelio maltų kmynų
- 1/2 šaukštelio maltos paprikos
- 1/4 šaukštelio malto česnako
Paruošimas:
- Mėsą supjaustykite kubeliais, maždaug 3 cm dydžio.
- Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
- Citriną supjaustykite griežinėliais.
- Mėsą, svogūnus ir citrinos griežinėlius sudėkite į dubenį.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, kmynų, paprikos ir česnako.
- Gerai išmaišykite ir leiskite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2 valandas, o geriausia – per naktį.
- Mėsą suverkite ant iešmų, kaitaliodami su svogūnais.
- Kepkite ant grotelių arba kepsninėje, kol mėsa iškeps.
- Patiekite su daržovėmis, salotomis ir mėgstamu padažu.
Kokybės kontrolė:
- Mėsa turi būti šviežia ir kokybiška.
- Mėsos kubeliai turi būti vienodo dydžio, kad tolygiai iškeptų.
- Mėsa turi būti gerai išmarinuota.
- Šašlykas turi būti iškeptas iki galo, bet neperkeptas.
- Mėsa turi būti sultinga ir minkšta.
Kaina:
- Kiaulienos sprandinė: 8 €
- Svogūnai: 0,50 €
- Citrina: 0,50 €
- Alyvuogių aliejus: 1 €
- Prieskoniai: 0,50 €
Iš viso: 10,50 €
Pelnas:
- Pardavimo kaina: 15 €
- Savikaina: 10,50 €
- Pelnas: 4,50 €
Ar patarimas naudingas??
1 / 0