Gamybinė kortelė: Kokybiškas senovinio recepto šašlykas

Pavadinimas: Kokybiškas senovinio recepto šašlykas

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės (be kaulo ir riebalų)
  • 2 svogūnai
  • 1 citrina
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio maltų kmynų
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • 1/4 šaukštelio malto česnako

Paruošimas:

  1. Mėsą supjaustykite kubeliais, maždaug 3 cm dydžio.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
  3. Citriną supjaustykite griežinėliais.
  4. Mėsą, svogūnus ir citrinos griežinėlius sudėkite į dubenį.
  5. Įpilkite alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, kmynų, paprikos ir česnako.
  6. Gerai išmaišykite ir leiskite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2 valandas, o geriausia – per naktį.
  7. Mėsą suverkite ant iešmų, kaitaliodami su svogūnais.
  8. Kepkite ant grotelių arba kepsninėje, kol mėsa iškeps.
  9. Patiekite su daržovėmis, salotomis ir mėgstamu padažu.

Kokybės kontrolė:

  • Mėsa turi būti šviežia ir kokybiška.
  • Mėsos kubeliai turi būti vienodo dydžio, kad tolygiai iškeptų.
  • Mėsa turi būti gerai išmarinuota.
  • Šašlykas turi būti iškeptas iki galo, bet neperkeptas.
  • Mėsa turi būti sultinga ir minkšta.

Kaina:

  • Kiaulienos sprandinė: 8 €
  • Svogūnai: 0,50 €
  • Citrina: 0,50 €
  • Alyvuogių aliejus: 1 €
  • Prieskoniai: 0,50 €

Iš viso: 10,50 €

Pelnas:

  • Pardavimo kaina: 15 €
  • Savikaina: 10,50 €
  • Pelnas: 4,50 €

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Tobulai sultingi kebabai: verslo receptas