Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio kriaušės, perpjautos pusiau ir išvalytos
- 4 šaukštai medaus
- 1/2 šaukštelio maltų cinamono
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 puodelio smulkintų riešutų (pvz., graikinių riešutų arba pekanų)
- Žiupsnelis druskos
- Keletas šaukštų vandens arba baltojo vyno (nebūtina)
Instrukcijos:
- Kriaušių ruošimas:
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Kriaušių puses išdėliokite ant kepimo skardos, supjaustytu paviršiumi į viršų.
- Padažo paruošimas:
- Mažame dubenėlyje sumaišykite medų, cinamoną, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Jei padažas per tirštas, praskieskite jį keliais šaukštais vandens arba baltojo vyno.
- Kriaušių kepimas:
- Ant kriaušių puselių tolygiai užpilkite medaus ir cinamono mišinį.
- Kepkite orkaitėje 20–25 minutes arba kol kriaušės taps minkštos ir padažas lengvai burbuliuos.
- Riešutų paruošimas:
- Tuo metu, kai kriaušės kepa, ant sausos keptuvės paskrudinkite smulkintus riešutus, kol jie įgaus auksinę spalvą ir taps traškūs. Sekite, kad neperskrudintumėte.
- Patiekimas:
- Išimkite kriaušes iš orkaitės, leiskite joms šiek tiek atvėsti.
- Prieš patiekdami, kriaušes apibarstykite paskrudintais riešutais.
Šis desertas puikiai tinka tiek prie popietinės kavos, tiek kaip elegantiškas vakarienės užbaigimas. Kepintos kriaušės su medumi ir riešutais – tai skanumynas, kurį verta išbandyti!
Ar patarimas naudingas??
0 / 0