Kepintų kriaušių su medumi ir riešutais receptas:

white ceramic plate near white textile

Ingredientai:

  • 4 vidutinio dydžio kriaušės, perpjautos pusiau ir išvalytos
  • 4 šaukštai medaus
  • 1/2 šaukštelio maltų cinamono
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/2 puodelio smulkintų riešutų (pvz., graikinių riešutų arba pekanų)
  • Žiupsnelis druskos
  • Keletas šaukštų vandens arba baltojo vyno (nebūtina)

Instrukcijos:

  1. Kriaušių ruošimas:
    • Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
    • Kriaušių puses išdėliokite ant kepimo skardos, supjaustytu paviršiumi į viršų.
  2. Padažo paruošimas:
    • Mažame dubenėlyje sumaišykite medų, cinamoną, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Jei padažas per tirštas, praskieskite jį keliais šaukštais vandens arba baltojo vyno.
  3. Kriaušių kepimas:
    • Ant kriaušių puselių tolygiai užpilkite medaus ir cinamono mišinį.
    • Kepkite orkaitėje 20–25 minutes arba kol kriaušės taps minkštos ir padažas lengvai burbuliuos.
  4. Riešutų paruošimas:
    • Tuo metu, kai kriaušės kepa, ant sausos keptuvės paskrudinkite smulkintus riešutus, kol jie įgaus auksinę spalvą ir taps traškūs. Sekite, kad neperskrudintumėte.
  5. Patiekimas:
    • Išimkite kriaušes iš orkaitės, leiskite joms šiek tiek atvėsti.
    • Prieš patiekdami, kriaušes apibarstykite paskrudintais riešutais.

Šis desertas puikiai tinka tiek prie popietinės kavos, tiek kaip elegantiškas vakarienės užbaigimas. Kepintos kriaušės su medumi ir riešutais – tai skanumynas, kurį verta išbandyti!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Gamybinė kortelė: Kebabai lavaše su padažu