Varškės Apkepo Receptas.

  • Ingredientai:
  • 500 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 200 ml pieno arba grietinėlės
  • 4 šaukštai manų kruopų
  • 4 šaukštai cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis vanilės cukraus arba vanilės esencijos
  • Šviežių arba džiovintų vaisių/uogų (pagal pasirinkimą)
  • Sviesto kepimui
  • Cukraus pudros (pabarstymui, neprivaloma)

Instrukcijos:

  1. Paruoškite Varškę: Į didelį dubenį sudėkite varškę, pridėkite cukrų, vanilės cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.
  2. Įtraukite Kiaušinius: Į varškės mišinį įmuškite kiaušinius ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
  3. Pridėkite Manų ir Skystį: Į varškės ir kiaušinių mišinį įberkite manus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną arba grietinėlę ir vėl gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą.
  4. Pasirinkite Papildomus Ingredientus: Jeigu norite, galite į tešlą įmaišyti savo mėgstamų vaisių ar uogų – tai suteiks papildomo skonio ir aromato.
  5. Paruoškite Kepimo Indą: Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  6. Pilame Tešlą Į Indą: Tešlą tolygiai supilkite į paruoštą kepimo indą.
  7. Kepkite: Kepkite orkaitėje apie 30–40 minučių arba kol apkepas gražiai paruduos ir tvirtai iškils.
  8. Patarnavimas: Prieš patiekdami, apkepą galite pabarstyti cukraus pudra. Pateikite šiltą arba atvėsusį, pagal asmeninį skonį.

Šis varškės apkepo receptas yra nesudėtingas, tačiau rezultatas – nepaprastai skanus. Patiekalas puikiai tinka tiek šiltas, tiek šaltas, galite jį mėgautis tiek prie kavos, tiek kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!

Ar patarimas naudingas??

1 / 0

Apie autorių