- Ingredientai:
- 500 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 200 ml pieno arba grietinėlės
- 4 šaukštai manų kruopų
- 4 šaukštai cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis vanilės cukraus arba vanilės esencijos
- Šviežių arba džiovintų vaisių/uogų (pagal pasirinkimą)
- Sviesto kepimui
- Cukraus pudros (pabarstymui, neprivaloma)
Instrukcijos:
- Paruoškite Varškę: Į didelį dubenį sudėkite varškę, pridėkite cukrų, vanilės cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.
- Įtraukite Kiaušinius: Į varškės mišinį įmuškite kiaušinius ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
- Pridėkite Manų ir Skystį: Į varškės ir kiaušinių mišinį įberkite manus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite pieną arba grietinėlę ir vėl gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą.
- Pasirinkite Papildomus Ingredientus: Jeigu norite, galite į tešlą įmaišyti savo mėgstamų vaisių ar uogų – tai suteiks papildomo skonio ir aromato.
- Paruoškite Kepimo Indą: Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Pilame Tešlą Į Indą: Tešlą tolygiai supilkite į paruoštą kepimo indą.
- Kepkite: Kepkite orkaitėje apie 30–40 minučių arba kol apkepas gražiai paruduos ir tvirtai iškils.
- Patarnavimas: Prieš patiekdami, apkepą galite pabarstyti cukraus pudra. Pateikite šiltą arba atvėsusį, pagal asmeninį skonį.
Šis varškės apkepo receptas yra nesudėtingas, tačiau rezultatas – nepaprastai skanus. Patiekalas puikiai tinka tiek šiltas, tiek šaltas, galite jį mėgautis tiek prie kavos, tiek kaip savarankišką patiekalą. Skanaus!
Ar patarimas naudingas??
2 / 0