Kaip Virti Braškių Uogienę. Receptas

a bunch of strawberries sitting in a box on a table

Braškės yra vienos populiariausių ir skaniausių uogų, o jų uogienė ne tik skani, bet ir puikus būdas išsaugoti vasaros skonius žiemai. Šiame straipsnyje pateiksime išsamią informaciją apie tai, kaip virti braškių uogienę, dalinsimės naudingais patarimais ir receptais, kurie padės jums pasiekti geriausių rezultatų.

Ingredientai

Norint pagaminti skanią braškių uogienę, jums reikės:

  • 1 kg šviežių braškių: Pasirinkite šviežias, tvirtas ir prinokusias uogas.
  • 700 g cukraus: Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal skonį.
  • 1 citrinos sultys (pasirinktinai): Suteikia gaivumo ir subalansuoja skonį.
  • Prieskoniai (pasirinktinai): Galite pridėti cinamono, vanilės ar imbiero, kad suteiktumėte uogienei papildomų skoninių niuansų.

Braškių Paruošimas

  1. Braškių paruošimas: Gerai nuplaukite braškes po šaltu vandeniu, pašalinkite kotelius ir, jei reikia, supjaustykite didesnes uogas pusiau ar ketvirtadalius.
  2. Cukraus pridėjimas: Sudėkite braškes į didelį puodą, pabarstykite cukrumi ir palikite stovėti apie 30 minučių, kad išsiskirtų sultys.

Virimas

  1. Virimas: Užvirkite braškes ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Kai masė pradeda virti, sumažinkite ugnį ir leiskite virti 20-30 minučių.
  2. Citrinos sulčių pridėjimas: Jei naudojate citrinos sultis, jas pridėkite virimo pabaigoje, kad suteiktumėte gaivumo.
  3. Konsistencijos tikrinimas: Norėdami patikrinti, ar uogienė yra tinkamos konsistencijos, užlašinkite šiek tiek uogienės ant lėkštės. Jei ji nesugrįžta atgal, uogienė yra paruošta.

Konservavimas

  1. Sterilizacija: Prieš pilant uogienę, sterilizuokite stiklainius ir dangtelius, kad išvengtumėte bakterijų.
  2. Uogienės supylimas: Uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, uždenkite ir palikite atvėsti. Po to stiklainius galite laikyti vėsioje vietoje.

Papildomi Patarimai

  • Kokybė: Naudokite tik šviežias, neprinokusias braškes, kad uogienė būtų skani ir turėtų gerą konsistenciją.
  • Saldumas: Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį; mažesnis cukraus kiekis suteiks rūgštesnę uogienę.
  • Prieskoniai: Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pavyzdžiui, pridėti cinamono, kad suteiktumėte uogienei naujų skonių.
Taip pat skaitykite:  Agurkų ir jogurto salotos.

Braškių Uogienės Nauda

Braškės yra puikus vitaminų C, folio rūgšties ir antioksidantų šaltinis, o raugintos braškės teigiamai veikia virškinimą ir stiprina imunitetą.

Išvada

Virti braškių uogienę namuose yra lengva ir malonu. Pasigaminę šią uogienę, galėsite mėgautis vasaros skoniais žiemą. Išbandykite šį receptą ir džiaukitės skania, namuose pagaminta uogiene!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių