Pavadinimas: Armėniškas šašlykas (Խորոված)
Tipas: Pagrindinis patiekalas
Porcijos: 4
Gamybos laikas: 2 valandos
Ingredientai:
- 1 kg avienos sprandinės
- 2 svogūnai
- 1 citrina
- 2 šaukštai šviežių petražolių
- 2 šaukštai šviežių kalendrų
- 1 šaukštas druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/4 šaukštelio kmynų
- 1/4 šaukštelio paprikos miltelių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Įranga:
- Grilis
- Šašlykų iešmeliai
- Peilis
- Pjaustymo lenta
- Dubuo
Gaminimo instrukcija:
- Mėsą supjaustykite vienodo dydžio kubeliais.
- Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
- Citriną supjaustykite griežinėliais.
- Petražoles ir kalendras smulkiai supjaustykite.
- Mėsą sudėkite į dubenį ir sumaišykite su druska, pipirais, kmynais, paprika ir alyvuogių aliejumi.
- Ant iešmelių pakaitomis verkite mėsą ir svogūnus.
- Šašlykus kepkite ant įkaitinto grilio 15-20 minučių, kol mėsa iškeps.
- Patiekite šašlykus su citrinos griežinėliais, petražolėmis ir kalendromis.
Patarimai:
- Mėsą geriausia marinuoti per naktį, kad ji taptų minkštesnė ir aromatingesnė.
- Kepant šašlykus, nepamirškite jų reguliariai vartyti, kad mėsa iškeptų tolygiai.
- Jei norite, šašlykus galite apšlakstyti grilio padažu.
Kainos kalkuliacija:
- Avienos sprandinė: 10 €
- Svogūnai: 0,50 €
- Citrina: 0,50 €
- Petražolės: 0,50 €
- Kalendros: 0,50 €
- Druska, pipirai, prieskoniai: 0,50 €
- Alyvuogių aliejus: 0,50 €
Iš viso: 13 €
Pelnas:
- Pardavimo kaina: 18 €
- Savikaina: 13 €
- Pelnas: 5 €
Ar patarimas naudingas??
0 / 0