Gamybinė kortelė: Kokybiškas autentiškas armėniško recepto šašlykas

Pavadinimas: Armėniškas šašlykas (Խորոված)

Tipas: Pagrindinis patiekalas

Porcijos: 4

Gamybos laikas: 2 valandos

Ingredientai:

  • 1 kg avienos sprandinės
  • 2 svogūnai
  • 1 citrina
  • 2 šaukštai šviežių petražolių
  • 2 šaukštai šviežių kalendrų
  • 1 šaukštas druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio kmynų
  • 1/4 šaukštelio paprikos miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Įranga:

  • Grilis
  • Šašlykų iešmeliai
  • Peilis
  • Pjaustymo lenta
  • Dubuo

Gaminimo instrukcija:

  1. Mėsą supjaustykite vienodo dydžio kubeliais.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
  3. Citriną supjaustykite griežinėliais.
  4. Petražoles ir kalendras smulkiai supjaustykite.
  5. Mėsą sudėkite į dubenį ir sumaišykite su druska, pipirais, kmynais, paprika ir alyvuogių aliejumi.
  6. Ant iešmelių pakaitomis verkite mėsą ir svogūnus.
  7. Šašlykus kepkite ant įkaitinto grilio 15-20 minučių, kol mėsa iškeps.
  8. Patiekite šašlykus su citrinos griežinėliais, petražolėmis ir kalendromis.

Patarimai:

  • Mėsą geriausia marinuoti per naktį, kad ji taptų minkštesnė ir aromatingesnė.
  • Kepant šašlykus, nepamirškite jų reguliariai vartyti, kad mėsa iškeptų tolygiai.
  • Jei norite, šašlykus galite apšlakstyti grilio padažu.

Kainos kalkuliacija:

  • Avienos sprandinė: 10 €
  • Svogūnai: 0,50 €
  • Citrina: 0,50 €
  • Petražolės: 0,50 €
  • Kalendros: 0,50 €
  • Druska, pipirai, prieskoniai: 0,50 €
  • Alyvuogių aliejus: 0,50 €

Iš viso: 13 €

Pelnas:

  • Pardavimo kaina: 18 €
  • Savikaina: 13 €
  • Pelnas: 5 €

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Česnakų auginimas: nauda, populiarios veislės ir patarimai