Ingredientai:
- 1,5 puodelio miltų
- 0,5 puodelio cukraus
- 0,5 puodelio šalto sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Šiek tiek druskos
- 4–5 vidutinio dydžio obuoliai
- 2 šaukštai cinamono
- 2 šaukštai cukraus (obuolių užpilui)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Tešlai:
- Sumaišykite miltus, 0,5 puodelio cukraus, kepimo miltelius ir šiek tiek druskos.
- Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir įminkykite į miltų mišinį, kol tešla tampa trupiniai.
- Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą (jei reikia, pridėkite šlakelį šalto vandens).
- Tešlą padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
Obuolių įdarui:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
- Apibarstykite obuolius cukrumi ir cinamonu, palikite, kad pasileistų sultys.
- Įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek pakepinkite obuolių skilteles su vanilės ekstraktu, kol jos suminkštės.
Surinkimas:
- Tešlą iškočiokite ir įklokite į išteptą pyrago formą, formuodami nedidelius kraštelius.
- Ant tešlos tolygiai paskirstykite obuolių įdarą.
- Jei norite, galite tešlos likučiais apibarstyti pyrago viršų, kad gautųsi trupininis sluoksnis.
- Kepkite išankstinai įkaitintoje orkaitėje, kurią įkaitinkite iki 180°C, maždaug 40–50 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustydami. Patiekite su vaniliniais ledais arba šviežiai plaktos grietinėlės šaukštu – tai tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir draugus!
Ar patarimas naudingas??
2 / 0