Klasikinio Obuolių Pyrago Receptas.

Ingredientai:

  • 1,5 puodelio miltų
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 0,5 puodelio šalto sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Šiek tiek druskos
  • 4–5 vidutinio dydžio obuoliai
  • 2 šaukštai cinamono
  • 2 šaukštai cukraus (obuolių užpilui)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Tešlai:

  1. Sumaišykite miltus, 0,5 puodelio cukraus, kepimo miltelius ir šiek tiek druskos.
  2. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir įminkykite į miltų mišinį, kol tešla tampa trupiniai.
  3. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą (jei reikia, pridėkite šlakelį šalto vandens).
  4. Tešlą padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

Obuolių įdarui:

  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  2. Apibarstykite obuolius cukrumi ir cinamonu, palikite, kad pasileistų sultys.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek pakepinkite obuolių skilteles su vanilės ekstraktu, kol jos suminkštės.

Surinkimas:

  1. Tešlą iškočiokite ir įklokite į išteptą pyrago formą, formuodami nedidelius kraštelius.
  2. Ant tešlos tolygiai paskirstykite obuolių įdarą.
  3. Jei norite, galite tešlos likučiais apibarstyti pyrago viršų, kad gautųsi trupininis sluoksnis.
  4. Kepkite išankstinai įkaitintoje orkaitėje, kurią įkaitinkite iki 180°C, maždaug 40–50 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduos.

Leiskite pyragui atvėsti prieš pjaustydami. Patiekite su vaniliniais ledais arba šviežiai plaktos grietinėlės šaukštu – tai tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir draugus!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Šašlykai didmiesčio džiunglėse: misija (ne)įmanoma?