Pats skaniausias morkų pyrago receptas:

brown and white cake on clear plastic container

Ingredientai:

Pyragui:

  • 250 g morkų, sutarkuotų
  • 200 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. cinamono
  • ½ a. š. maltų gvazdikėlių
  • Žiupsnelis druskos

Glazūrai:

  • 100 g kremo sūrio
  • 50 g minkšto sviesto
  • 200 g miltinio cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

  1. Pyrago pagrindui:
    • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite pyrago formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
    • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir druską.
    • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės, palaipsniui įpilkite aliejaus.
    • Į kiaušinių ir cukraus mišinį įmaišykite sausus ingredientus, galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas.
    • Masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40–50 minučių arba kol įkišus dantų krapštuką jis ištraukiamas švarus.
  2. Glazūrai:
    • Kremo sūrį išplakite su minkštu sviestu iki vientisos masės. Palaipsniui įmaišykite miltinį cukrų ir vanilės ekstraktą, kol glazūra taps vientisa ir puri.
  3. Patiekimas:
    • Atvėsusį pyragą tolygiai aptepkite kremo sūrio glazūra. Jei norite, galite papuošti pyragą cinamonu arba smulkintais riešutais.
    • Leiskite glazūrai šiek tiek sustingti prieš patiekiant.

Mėgaukitės šiuo aromatingu morkų pyragu su imbiero prieskoniu – puikiu desertu, kuris suteiks šilumos bet kokiam susibūrimui!

bread on white paper towel

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Pasaulio Kulinarijos Paveldo Atradimas: "Skonio Kelionės: Atraskite Pasaulio Kulinarijos Paveldą"