Ingredientai:
Pyragui:
- 250 g morkų, sutarkuotų
- 200 g miltų
- 150 g cukraus
- 100 ml augalinio aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. malto imbiero
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. cinamono
- ½ a. š. maltų gvazdikėlių
- Žiupsnelis druskos
Glazūrai:
- 100 g kremo sūrio
- 50 g minkšto sviesto
- 200 g miltinio cukraus
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Instrukcijos:
- Pyrago pagrindui:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite pyrago formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės, palaipsniui įpilkite aliejaus.
- Į kiaušinių ir cukraus mišinį įmaišykite sausus ingredientus, galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas.
- Masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40–50 minučių arba kol įkišus dantų krapštuką jis ištraukiamas švarus.
- Glazūrai:
- Kremo sūrį išplakite su minkštu sviestu iki vientisos masės. Palaipsniui įmaišykite miltinį cukrų ir vanilės ekstraktą, kol glazūra taps vientisa ir puri.
- Patiekimas:
- Atvėsusį pyragą tolygiai aptepkite kremo sūrio glazūra. Jei norite, galite papuošti pyragą cinamonu arba smulkintais riešutais.
- Leiskite glazūrai šiek tiek sustingti prieš patiekiant.
Mėgaukitės šiuo aromatingu morkų pyragu su imbiero prieskoniu – puikiu desertu, kuris suteiks šilumos bet kokiam susibūrimui!
Ar patarimas naudingas??
0 / 0