Ingredientai:
Biskvitui:
- 200 g šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 5 dideli kiaušiniai
- 120 g miltų
- 2 šaukštai kakavos miltelių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Šokoladiniam kremui:
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 200 g šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
- 50 g cukraus pudros (pagal skonį)
Papildomai:
- Vaisiai dekoravimui, pavyzdžiui, braškės ar mėlynės
- Keli šaukštai kakavos miltelių arba cukraus pudros apibarstymui
Instrukcijos:
- Biskvito paruošimas:
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Torto formą išklokite kepimo popieriumi.
- Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba labai mažoje ugnies kaitroje, maišydami, kol masė taps vientisa.
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki purios masės, palaipsniui įmaišydami ištirpintą šokoladą su sviestu.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai, švelniai įmaišykite į šokoladinę masę.
- Miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius persijokite ir įmaišykite į tešlą.
- Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite apie 25–30 minučių. Atvėsinkite.
- Šokoladinio kremo gamyba:
- Grietinėlę sušildykite beveik iki virimo, bet neleiskite jai užvirti. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite smulkintą šokoladą bei cukraus pudrą, kol išsilydys ir kremas taps vientisas. Atvėsinkite.
- Surenkant tortą:
- Biskvitą atvėsinkite, perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Vieną sluoksnį sudrėkinkite šokoladinio kremo dalimi, uždėkite kitą sluoksnį ir visą tortą aptepkite likusiu kremu.
- Dekoravimas:
- Tortą galite papuošti šviežiais vaisiais, pabarstyti kakava ar cukraus pudra.
Leiskite tortui šiek tiek pastovėti šaldytuve, kad kremas sutvirtėtų, prieš patiekiant. Šis šokoladinis tortas yra puikus pasirinkimas bet kuriai šventei arba kaip skanus desertas savaitgalio pietums. Mėgaukitės!
Ar patarimas naudingas??
0 / 0