Agurkų ir jogurto salotos.

close-up photo of white cream in clear shot glass
  • 2 dideli agurkai, nulupti ir supjaustyti griežinėliais
  • 500 g natūralaus neriebaus jogurto
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 2 šaukštai šviežių krapų, smulkintų
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek citrinos sulčių pagal skonį

Instrukcijos:

  1. Agurkų paruošimas: Agurkus nulupkite, išimkite sėklas, jei jos stambios, ir supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais, priklausomai nuo pageidaujamo tekstūros tipo.
  2. Jogurto mišinio gamyba: Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, smulkintą česnaką, krapus, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir keletą lašų citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
  3. Agurkų ir jogurto sujungimas: Į jogurto mišinį įberkite supjaustytus agurkus ir viską švelniai išmaišykite, kad agurkai tolygiai pasidengtų jogurto mišiniu.
  4. Atvėsinimas: Prieš patiekdami, salotas palikite šaldytuve maždaug 30 minučių, kad jos gerai atvėstų ir susimaišytų skoniai.
  5. Patiekimas: Patiekite salotas kaip šaltą užkandį ar garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Puikiai tinka prie gruziniškos mėsainių ar kaip lengvas, atgaivinantis patiekalas karštą vasaros dieną.

Mėgaukitės gaivumu ir lengvumu!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Gamybinė kortelė: Kokybiškas šašlykas kefyro marinate