Azijos įkvėptų krevečių receptas.

orange and green plant in green ceramic pot

Ingredientai:

Krevetėms:

  • 500 g nuluptų ir išvalytų krevetės
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis smulkintų česnakų
  • 1 šaukštelis smulkintų šviežio imbiero
  • Šlakelis medaus arba agavų sirupo
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Mango salsa:

  • 1 didelis brandus mango, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonasis čili pipiras, smulkiai supjaustytas (pasirinktinai)
  • Šviežių koriandro lapelių smulkinti pagal skonį
  • 1 laimo sultys
  • Druska pagal skonį

Instrukcijos:

  1. Krevetės:
    • Paruoškite marinatą krevetėms sumaišydami sojos padažą, sezamų aliejų, česnaką, imbierą ir medų. Į marinatą sudėkite krevetes ir leiskite joms marinuotis šaldytuve maždaug 30 minučių.
    • Įkaitinkite grilį arba keptuvę. Krevetes suvertkite ant špilkių ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jos taps rožinės ir iškeps, apie 2–3 minutes kiekvienoje pusėje.
  2. Mango salsa:
    • Mango salsai paruošti sumaišykite mango kubelius, smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną, čili pipirą, koriandrą ir laimo sultis. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  3. Patiekimas:
    • Patiekite krevetes ant špilkių su gausiu mango salsa kiekiu ant viršaus arba šalia jų.

Šis patiekalas puikiai tinka vasaros vakarėliui ar šiltam šeimos pietui lauke. Krevetės ir mango salsa derinys yra gaivus, aromatingas ir tikrai nekasdieniškas. Mėgaukitės!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Kepintų kriaušių su medumi ir riešutais receptas: