Ingredientai:
Tešlai:
- 500 g sluoksniuotos tešlos (galima pirkti jau paruoštą)
Kremui:
- 500 ml pieno
- 4 kiaušinių tryniai
- 150 g cukraus
- 50 g miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 1 vanilės ankštis arba 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 200 ml plakamosios grietinėlės
Papildomai:
- Pudraus cukraus apibarstymui
Instrukcijos:
- Tešlos paruošimas:
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Sluoksniuotą tešlą išvyniokite ir supjaustykite į norimo dydžio stačiakampius arba kvadratus (priklausomai nuo formos, kurią norite suteikti tortui).
- Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite, kol gražiai pagelsta ir pasidaro traškūs, apie 15–20 minučių. Atvėsinkite.
- Kremo gamyba:
- Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną ir vanilę, šildykite ant vidutinės ugnies, bet neužvirinkite.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki blyškios masės, įmaišykite miltus ir krakmolą.
- Į kiaušinių mišinį, nuolat maišant, palaipsniui supilkite karštą pieną. Tada viską grąžinkite į puodą ir, maišydami, kaitinkite, kol kremas sutirštės.
- Kremą atvėsinkite, periodiškai pamaišydami, kad neatsirastų pluta.
- Atšalusį kremą sumaišykite su išplakta grietinėle iki vientisos masės.
- Torto surinkimas:
- Ant pirmo sluoksniuotos tešlos lakšto tolygiai paskirstykite kremo sluoksnį, dėkite kitą tešlos sluoksnį ir vėl tepkite kremą. Pakartokite, kol pasibaigs ingredientai, paliekant viršutinį sluoksnį be kremo.
- Tortą galite apibarstyti pudraus cukraus sluoksniu.
- Patiekimas:
- Prieš patiekdami, leiskite tortui šiek tiek pastovėti šaldytuve, kad visi sluoksniai gerai susijungtų.
Napoleono tortas – tai klasikinis desertas, kuris dėl savo švelnaus kreminio skonio ir traškių sluoksnių išties yra šventinis pasirinkimas. Mėgaukitės!
Ar patarimas naudingas??
0 / 0