Napoleono torto receptas:

a plate of food

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos (galima pirkti jau paruoštą)

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 1 vanilės ankštis arba 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 200 ml plakamosios grietinėlės

Papildomai:

  • Pudraus cukraus apibarstymui

Instrukcijos:

  1. Tešlos paruošimas:
    • Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
    • Sluoksniuotą tešlą išvyniokite ir supjaustykite į norimo dydžio stačiakampius arba kvadratus (priklausomai nuo formos, kurią norite suteikti tortui).
    • Tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite, kol gražiai pagelsta ir pasidaro traškūs, apie 15–20 minučių. Atvėsinkite.
  2. Kremo gamyba:
    • Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną ir vanilę, šildykite ant vidutinės ugnies, bet neužvirinkite.
    • Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki blyškios masės, įmaišykite miltus ir krakmolą.
    • Į kiaušinių mišinį, nuolat maišant, palaipsniui supilkite karštą pieną. Tada viską grąžinkite į puodą ir, maišydami, kaitinkite, kol kremas sutirštės.
    • Kremą atvėsinkite, periodiškai pamaišydami, kad neatsirastų pluta.
    • Atšalusį kremą sumaišykite su išplakta grietinėle iki vientisos masės.
  3. Torto surinkimas:
    • Ant pirmo sluoksniuotos tešlos lakšto tolygiai paskirstykite kremo sluoksnį, dėkite kitą tešlos sluoksnį ir vėl tepkite kremą. Pakartokite, kol pasibaigs ingredientai, paliekant viršutinį sluoksnį be kremo.
    • Tortą galite apibarstyti pudraus cukraus sluoksniu.
  4. Patiekimas:
    • Prieš patiekdami, leiskite tortui šiek tiek pastovėti šaldytuve, kad visi sluoksniai gerai susijungtų.

Napoleono tortas – tai klasikinis desertas, kuris dėl savo švelnaus kreminio skonio ir traškių sluoksnių išties yra šventinis pasirinkimas. Mėgaukitės!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių