Orkaitėje keptas baklažanas su parmezanu ir pomidorų salsa.

assorted fruits on brown wooden crate at daytime

Ingredientai:

Baklažano „bifšteksams”:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanai
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio

Pomidorų salsa:

  • 3 vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti kubeliais
  • 1 mažas raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1/4 puodelio šviežių baziliko lapų, smulkiai supjaustytų
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Instrukcijos:

  1. Baklažanų paruošimas:
    • Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Baklažanus supjaustykite skersai, apie 1,5 cm storio riekelėmis. Pabarstykite druska ir palikite juos 10 minučių, kad išsiskirtų perteklinė drėgmė.
    • Nusausinkite baklažanus su popieriniu rankšluosčiu, patepkite abiejų pusių riekeles alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kepimas:
    • Išdėliokite baklažano riekeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 20–25 minutes, kol baklažanai taps minkšti ir šiek tiek apskrus.
    • Išimkite baklažanus iš orkaitės, apibarstykite kiekvieną riekelę tarkuotu parmezano sūriu, ir kepkite dar 5 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  3. Pomidorų salsa:
    • Kol baklažanai kepa, paruoškite salsą. Sumaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkiai pjaustytą svogūną, baziliko lapus, balzaminį actą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus dubenyje.
  4. Patiekimas:
    • Ant kiekvieno baklažano „bifšteksą” uždėkite šaukštą pomidorų salsos.
    • Patiekite šiltus, garnyrui galite pasirinkti šviežias salotas arba virtas bulves.

Šie orkaitėje kepti baklažano „bifšteksai” su parmezano sūriu ir šviežia pomidorų salsa yra puikus pasirinkimas norint paruošti neįprastą, bet paprastą vegetarišką patiekalą. Mėgaukitės!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių