Skanių naminių spurgų receptas.

Ingredientai:

  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 7-8 šaukštai miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Aliejaus kepimui
  • Cukraus pudros (pabarstymui)

Instrukcijos:

  1. Į dubenį sudėkite varškę, pridėkite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Palaipsniui įmaišykite miltus su kepimo milteliais, kol tešla taps pakankamai tiršta, kad galėtumėte formuoti spurgas.
  3. Dideliame puode įkaitinkite pakankamai aliejaus, kad spurgos galėtų plūduriuoti. Aliejus turi būti pakankamai karštas, kad spurgos iškart pradėtų kepti, bet ne per karštas, kad išorė nedegtų, o vidus liktų žalias.
  4. Šaukštu ar rankomis formuokite nedidelius spurgų rutuliukus ir atsargiai dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite, kol spurgos taps gražiai auksinės spalvos, tada apverskite ir pakepkite iš kitos pusės.
  5. Iškepusias spurgas išimkite šakute arba skimmeriu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų nuo perteklinio aliejaus.
  6. Dar šiltas spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių

Taip pat skaitykite:  Sūrio ir daržovių užkepėlės receptas: