Ingredientai:
- 250 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 7-8 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Aliejaus kepimui
- Cukraus pudros (pabarstymui)
Instrukcijos:
- Į dubenį sudėkite varškę, pridėkite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Palaipsniui įmaišykite miltus su kepimo milteliais, kol tešla taps pakankamai tiršta, kad galėtumėte formuoti spurgas.
- Dideliame puode įkaitinkite pakankamai aliejaus, kad spurgos galėtų plūduriuoti. Aliejus turi būti pakankamai karštas, kad spurgos iškart pradėtų kepti, bet ne per karštas, kad išorė nedegtų, o vidus liktų žalias.
- Šaukštu ar rankomis formuokite nedidelius spurgų rutuliukus ir atsargiai dėkite juos į karštą aliejų. Kepkite, kol spurgos taps gražiai auksinės spalvos, tada apverskite ir pakepkite iš kitos pusės.
- Iškepusias spurgas išimkite šakute arba skimmeriu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų nuo perteklinio aliejaus.
- Dar šiltas spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Ar patarimas naudingas??
1 / 0