Pavadinimas: Tradicinis gruziniškas šašlykas „Mtsvadi”
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 2 valandos (įskaitant marinavimo laiką)
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės (be kaulo ir riebalų)
- 2 svogūnai
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis malto koriandro
- 1/2 šaukštelio kmynų
- 1/4 stiklinės granatų sulčių
- 1/4 stiklinės baltojo vyno
- 1/4 stiklinės mineralinio vandens
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Įranga:
- Šašlykinė
- iešmai
- peilis
- pjaustymo lenta
- dubuo
Gaminimo instrukcija:
- Mėsą supjaustykite 3-4 cm dydžio kubeliais.
- Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
- Mėsą ir svogūnus sudėkite į dubenį.
- Suberkite druską, pipirus, koriandrą ir kuminus.
- Supilkite granatų sultis, vyną, mineralinį vandenį ir alyvuogių aliejų.
- Gerai išmaišykite ir leiskite marinuotis šaldytuve 1-2 valandas.
- Mėsą suverkite ant iešmų, perklodama svogūnų žiedais.
- Kepkite ant įkaitintos šašlykinės 15-20 minučių, kol mėsa iškeps.
- Patiekite karštą su gruzinišku padažu „Tkemali” ir šviežiomis daržovėmis.
Pastabos:
- Mėsą galite marinuoti ilgiau, iki 24 valandų, tai suteiks dar daugiau skonio.
- Kepant šašlyką, mėsą reguliariai apverskite, kad keptų tolygiai.
- Jei neturite šašlykinės, šašlyką galite kepti orkaitėje.
Kaina:
- Kiaulienos sprandinė: 10 €
- Svogūnai: 0,5 €
- Prieskoniai: 1 €
- Granatų sultys: 2 €
- Baltasis vynas: 3 €
- Mineralinis vanduo: 0,5 €
- Alyvuogių aliejus: 1 €
Iš viso: 17,5 €
Skaičiavimai:
- Vienos porcijos kaina: 4,38 €
- Pelnas: 2,62 € (už vieną porciją)
Ar patarimas naudingas??
1 / 0