Gamybinė kortelė: Kokybiškas autentiškas gruziniško recepto šašlykas

Pavadinimas: Tradicinis gruziniškas šašlykas „Mtsvadi”

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 2 valandos (įskaitant marinavimo laiką)

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos sprandinės (be kaulo ir riebalų)
  • 2 svogūnai
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis malto koriandro
  • 1/2 šaukštelio kmynų
  • 1/4 stiklinės granatų sulčių
  • 1/4 stiklinės baltojo vyno
  • 1/4 stiklinės mineralinio vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Įranga:

  • Šašlykinė
  • iešmai
  • peilis
  • pjaustymo lenta
  • dubuo

Gaminimo instrukcija:

  1. Mėsą supjaustykite 3-4 cm dydžio kubeliais.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais.
  3. Mėsą ir svogūnus sudėkite į dubenį.
  4. Suberkite druską, pipirus, koriandrą ir kuminus.
  5. Supilkite granatų sultis, vyną, mineralinį vandenį ir alyvuogių aliejų.
  6. Gerai išmaišykite ir leiskite marinuotis šaldytuve 1-2 valandas.
  7. Mėsą suverkite ant iešmų, perklodama svogūnų žiedais.
  8. Kepkite ant įkaitintos šašlykinės 15-20 minučių, kol mėsa iškeps.
  9. Patiekite karštą su gruzinišku padažu „Tkemali” ir šviežiomis daržovėmis.

Pastabos:

  • Mėsą galite marinuoti ilgiau, iki 24 valandų, tai suteiks dar daugiau skonio.
  • Kepant šašlyką, mėsą reguliariai apverskite, kad keptų tolygiai.
  • Jei neturite šašlykinės, šašlyką galite kepti orkaitėje.

Kaina:

  • Kiaulienos sprandinė: 10 €
  • Svogūnai: 0,5 €
  • Prieskoniai: 1 €
  • Granatų sultys: 2 €
  • Baltasis vynas: 3 €
  • Mineralinis vanduo: 0,5 €
  • Alyvuogių aliejus: 1 €

Iš viso: 17,5 €

Skaičiavimai:

  • Vienos porcijos kaina: 4,38 €
  • Pelnas: 2,62 € (už vieną porciją)

Ar patarimas naudingas??

0 / 0

Apie autorių