Kilmės istorija:
Šašlyko marinavimas kefyre yra populiarus metodas Kaukazo regione, ypač Gruzijoje ir Armėnijoje. Kefyras suteikia šašlykui ypatingą minkštumą, sultingumą ir švelnų rūgštelės skonį. Šis marinavimo būdas taip pat populiarus Rytų Europos šalyse.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 500 ml kefyro (2,5% riebumo)
- 2 svogūnai
- 1 šaukštas druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio paprikos miltelių
- 1/4 puodelio petražolių (susmulkintų)
Gaminimo instrukcija:
- Mėsą supjaustykite 3-4 cm dydžio kubeliais.
- Svogūnus supjaustykite žiedais.
- Sumaišykite kefyrą, druską, pipirus, paprikos miltelius ir petražoles dubenyje.
- Sudėkite mėsą ir svogūnus į marinatą ir gerai išmaišykite.
- Uždenkite dubenį ir leiskite marinuotis šaldytuve 6-8 valandas.
- Suverkite mėsą ant iešmų ir kepkite ant grotelių arba kepsninėje, kol mėsa iškeps.
Patarimai:
- Naudokite kokybišką mėsą, pavyzdžiui, kiaulienos sprandinę ar nugarinę.
- Mėsos neperkepkite, nes ji taps sausa.
- Patiekdami šašlyką galite apšlakstyti citrinos sultimis ir patiekti su daržovėmis.
Kiekis ir kaina:
Iš šių ingredientų kiekio pagaminsite 6-8 porcijas šašlyko. Vienos porcijos kaina yra apie 2 eurus.
Laikas:
Mėsos marinavimas trunka 6-8 valandas, o kepimas – apie 20 minučių.
Maistinė vertė:
Vienoje porcijoje šašlyko yra apie 250 kalorijų, 20 g baltymų ir 15 g riebalų.
Ar patarimas naudingas??
1 / 0